Смажені пиріжки з картоплею. З’їдаються ще гарячими
Пиріжки з картоплею та без дріжджів. Тісто на кефірі повітряне та просте. Саме так їх смажили наші бабусі. Спробуємо й ми.
Інгредієнти
- Для тесту:
- Борошно – 200 г
- Кефір – 130 г
- Сметана 25% – 25 г
- Жовток яйця -1 \ 2 шт.
- Цукровий пісок – 10 г
- Сіль-2 г
- Сода на кінчику чайної ложки
- Олія рафінована без запаху -5 г
- Для начинки:
- Картопля – 300 г
- Цибуля – 300 г
- Вершкове масло – 5-10 г
- Рослинна олія
- Сіль, перець за смаком
Спосіб приготування:
У сотейнику несильно нагріваємо кефір, сметану та половину жовтка. Теплий кефір зі сметаною наливаємо в миску з борошном, цукром, сіллю та замішуємо тісто. У середині грудочка робимо заглиблення, додаємо соду і продовжуємо замішувати. Руки злегка змащуємо олією, ще трохи розминаємо грудочку і формуємо тісто в кульку.
Тісто накриваємо харчовою плівкою та даємо відпочити 15 хвилин. Відварюємо очищену картоплю у підсоленій воді. У сковороді на рослинному та вершковому маслі обсмажуємо дрібно нарізану цибулю. Як тільки цибуля підрум’яниться додаємо пару щіпок цукру і все перемішуємо. Пюре на смак солимо, перчимо і змішуємо з обсмаженою цибулею. Начинка для пиріжків готова.
Невеликі шматочки тіста розкочуємо, додаємо начинку та скріплюємо краї. У сковороду щедро наливаємо олію і смажимо пиріжки, виклавши швом на дно. Обсмажуємо з усіх боків до апетитно-золотистого кольору. Готові пиріжки подаємо до столу і насолоджуємося черговою смачною стравою.
На цьому блозі allproperty.com.ua набагато легше рецепт пиріжків, але цей теж спробую))