Смажені пиріжки з картоплею. З’їдаються ще гарячими

0 комментариев

Пиріжки з картоплею та без дріжджів. Тісто на кефірі повітряне та просте. Саме так їх смажили наші бабусі. Спробуємо й ми.

Інгредієнти

  • Для тесту:
  • Борошно – 200 г
  • Кефір – 130 г
  • Сметана 25% – 25 г
  • Жовток яйця -1 \ 2 шт.
  • Цукровий пісок – 10 г
  • Сіль-2 г
  • Сода на кінчику чайної ложки
  • Олія рафінована без запаху -5 г
  • Для начинки:
  • Картопля – 300 г
  • Цибуля – 300 г
  • Вершкове масло – 5-10 г
  • Рослинна олія
  • Сіль, перець за смаком

Смажені пиріжки з картоплею. З'їдаються ще гарячими

Спосіб приготування:

У сотейнику несильно нагріваємо кефір, сметану та половину жовтка. Теплий кефір зі сметаною наливаємо в миску з борошном, цукром, сіллю та замішуємо тісто. У середині грудочка робимо заглиблення, додаємо соду і продовжуємо замішувати. Руки злегка змащуємо олією, ще трохи розминаємо грудочку і формуємо тісто в кульку.

Тісто накриваємо харчовою плівкою та даємо відпочити 15 хвилин. Відварюємо очищену картоплю у підсоленій воді. У сковороді на рослинному та вершковому маслі обсмажуємо дрібно нарізану цибулю. Як тільки цибуля підрум’яниться додаємо пару щіпок цукру і все перемішуємо. Пюре на смак солимо, перчимо і змішуємо з обсмаженою цибулею. Начинка для пиріжків готова.

Невеликі шматочки тіста розкочуємо, додаємо начинку та скріплюємо краї. У сковороду щедро наливаємо олію і смажимо пиріжки, виклавши швом на дно. Обсмажуємо з усіх боків до апетитно-золотистого кольору. Готові пиріжки подаємо до столу і насолоджуємося черговою смачною стравою.

One Reply to “Смажені пиріжки з картоплею. З’їдаються ще гарячими”

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *