«Квітковий алкоголізм» та інші способи «оживити» букет квітів

0 комментариев

«Квітковий алкоголізм» та інші способи «оживити» букет квітів

Хто б не що казав, а квіти приємні кожному. Букет красивих та ароматних квітів припаде до будь-якого свята, стане щирим жестом до прощення неуважності та спонтанним знаком турботи. Тільки дуже шкода, коли мальовнича композиція буквально за кілька днів починає в’янути. Про те, як продовжити життя квітковому букету, дізнались із цієї статті https://supercomputer.com.ua/?p=40953.

Вибираючи букет для близьких, ми перетворюємося на педантичних і скрупульозних клієнтів: намагаємося оглянути кожну листочок і квіточку, звернути увагу на гілочку і навіть упаковку. Але найчастіше і це не допомагає, адже недбалі продавці старанно запевняють нас у тому, що перед нами найсвіжіший і найпрекрасніший букет квітів. Та тільки весь його лиск зникає через пару годин після того, як він виявляється вдома у вазі.

«Продаючи квіти – ми продаємо емоції, тому все має бути на найвищому рівні, починаючи від входу до квіткового бутіка, закінчуючи бантиком на упаковці. У цій справі важливо абсолютно все, не кажу вже про якість самих кольорів. Від сорту, транспортування, дотримання температурного режиму та умови зберігання квітів залежить не лише їхній зовнішній вигляд, а й час, який простоїть букет», – розповідає флорист Людмила Бокарєва.

По-перше, на це впливає свіжість квітів. За вітриною вони можуть виглядати міцними, але за зовнішньою свіжістю можуть ховатися спеціальні хімічні добавки, які є активним «допінгом» для квітів, що в’януть. Щоб напевно переконатися у їхній свіжості, можна попросити взяти квітку до рук. Якщо стебло біля основи бутона буде пружним і твердим, значить квітка дійсно свіжа, а якщо вона виявиться м’якою, таку рослину краще не брати.

«Квітковий алкоголізм» та інші способи «оживити» букет квітів

«Як правило, при покупці букету в холодну пору року, ваш букет додатково обертають папером або газетними листами, а прийшовши додому, ми поспішаємо зняти зайву упаковку, щоб квіти «подихали», але робити це так різко не можна. Рекомендується поставити букет у воду не знімаючи паперу, щоб квіти звикли до різкого перепаду температури та простояли якомога довше. Крім того, воду у вазі для квітів в обов’язковому порядку потрібно міняти щодня, при цьому слід переконатися, що всі стебла знаходяться у воді. Важливо пам’ятати, що вода корисна не всім рослинам. Наприклад, гортензія дуже любить воду, тому якщо ви помістите ці квіти у наповнену вазу, від надлишку рідини квіти почнуть в’янути вже за кілька годин», – застерігає флорист.

Найчастіше квіти розташовують на самому видному в будинку місці, щоб не тільки домочадці, а й будь-який, хто приходить, міг насолодитися їхньою красою. Багато хто воліє розміщувати квіти на кухні, що несприятливо позначається на часі їхнього презентабельного вигляду. Наприклад, якщо поставити вазу з квітами поряд з фруктами або овочами, квіти і листя почнуть в’янути буквально за кілька годин. Це з тим, що банани, помідори, яблука та інші продукти виділяють етилен, який прискорює час дозрівання рослин.

«Багато господарок вдаються до народних методів, що дозволяють зберегти свіжість і стійкість улюбленим кольорам. Наприклад, якщо у воду для майбутнього букета налити газовану воду, букет зможе зберегти свій первозданний вигляд до декількох тижнів. Також прийнято вважати, що дозволити квітам виглядати свіжими допоможуть такі засоби як марганцівка або аспірин. Варто лише додати їхній концентрат у воду. Крім того, якщо на дно вази опустити мідні монетки або додати столову ложку горілки, квіти не лише не почнуть в’янути, а й допоможуть для профілактики розвитку шкідливих бактерій, які можуть занапастити стебла або бутони», – поділився експерт.

Квіти дуже тендітні і вимагають дбайливого догляду. Тому, щоб подарований букет радував вас довгий час, поставтеся до нього з усією уважністю: підріжте стебла, подбайте про наявність підживлення і, звичайно ж, вибирайте лише свіжі квіти.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *