Лезуть перші зуби: 10 симптомів та 5 порад

0 комментариев

Лезуть перші зуби: 10 симптомів та 5 порад

Навіть досвідчені батьки та педіатри не завжди можуть визначити, що у дитини ріжуться зубки. Справа в тому, що симптоми можуть нагадувати нездужання або навіть початок будь-якого захворювання. А ще вони можуть бути дуже різними, проявлятися в різній інтенсивності (від слабкої та наростаючої до різкої та сильної), а також з’являтися в різних поєднаннях. Доліпран (doliprane). інструкцію із застосування можно подивіться тут https://shashlichok.org.ua/?p=33525.

Коли ріжуться перші зуби

Список основних симптомів прорізування зубів:

  1. Помітно посилюється слиновиділення (слини буквально течуть).
  2. Крихітка постійно засовує в рот іграшки, предмети, руки і т.д.
  3. Десна набухають і стають червоними, як би «сверблять»
  4. Істотно погіршується апетит, аж до відмови від їжі.
  5. Малятко стає примхливим, плаксивим і неспокійним.
  6. Крихітка довго засинає, сон нетривалий і уривчастий.
  7. Підвищується температура тіла (іноді досить сильно).
  8. Може з’явитися навіть нежить та кашель.
  9. Можливе блювання, а також діарея або запор.
  10. Виявляються шкірні висипання та почервоніння.

У деяких батьків виникає логічне питання – чому ж природний процес появи зубів викликає таку реакцію організму. Причина в тому, що зубці в момент прорізування доводиться досить в короткий час пробивати кістку і ясна. Організм реагує саме на ці зміни та запалення, тому виявляє захисну реакцію.

Лезуть перші зуби: 10 симптомів та 5 порад

Як ви можете допомогти малюкові, коли у нього ріжуться зубки

Найголовніша рекомендація для батьків: пам’ятайте, що навіть за найболючіших симптомів – у дитини в організмі відбувається здоровий процес. Тому від вас потрібно лише терпіння. Мамі та татові момент, коли лізуть зубки потрібно просто перетерпіти, ну і по можливості допомагати малюкові. Наприклад, так:

Зберігайте спокій.

Нервовість батьків передається дітям, тому якщо ви нервуватимете, малюк вестиме ще більш неспокійно. У ці моменти ви повинні стати терплячою підтримкою малюка.

Тримайте напоготові прорізувачі.

Це можуть бути силіконові чи гризунки з інших безпечних матеріалів. В ідеалі – якщо вони будуть охолоджені. Є спеціальні прорізувачі з водою усередині, які треба тримати у холодильнику.

Масируйте ясна.

Щоб трохи допомогти зубику – ви можете акуратно масажувати запалену зону на яснах. Це можна робити пальчиком зі спеціальною масажною насадкою або обгорнутим вологим охолодженим бинтом.

Добре допомагає додаткове охолодження ясен.

Щоб зняти запалення і зменшити болючість ясен – можна робити компреси, що охолоджують, або використовувати спеціальні гелі (продаються в аптеках і в дитячих магазинах).

При сильному болю – лікар може призначити прийом знеболюючих.

Якщо по біль занадто сильний і гелів з компресами недостатньо – може допомогти парацетамол або ібупрофен (у вигляді дитячого сиропу або свічок). Перед використанням ліків необхідно обов’язково проконсультуватись у вашого педіатра.

Звісно, зростання зубів – важкий процес як для батьків, так і для малюка. Але головне пам’ятати, що прорізування одного зуба зазвичай триває лише від 2 до 8 днів!

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *