Здорове харчування: заміна звичайного соєвого соусу на його корисніший несолоний варіант

0 комментариев

Соєвий соус — один із найпопулярніших приправ у світі, його використовують у кулінарії багатьох країн. В даний час існує безліч різних марок соєвого соусу, що відрізняються як смаком, так і кількістю солі. Що ще можна замінити у своєму харчуванні розповідає блог https://nakolesax.com.ua/.

Історія соєвого соусу та його поширення по світу

Історія виникнення соєвого соусу бере свій початок у Китаї, де його приготування розпочали понад два тисячоліття тому. Спочатку соус готували на основі ферментованого рису та сої.

Здорове харчування: заміна звичайного соєвого соусу на його корисніший несолоний варіант

Соєвий соус швидко поширився на Японію, Корею, Таїланд, Філіппіни та інші країни. У 20 столітті соєвий соус захопив ринки США, Канади, країн Європи та Україні.

Сьогодні соєвий соус став невід’ємною частиною сучасної кухні. Він використовується як основний інгредієнт для заправки салатів, маринадів, соусів для м’яса та риби, а також для приготування суші та інших японських страв.

Сіль – головний недолік соєвого соусу

Одним із головних недоліків соєвого соусу є його високий вміст солі. Однак на ринку існують марки соєвого соусу з низьким вмістом солі. Їх виробляють, використовуючи спеціальну технологію ферментації соєвих бобів та зменшуючи кількість солі в рецепті.

Здорове харчування: заміна звичайного соєвого соусу на його корисніший несолоний варіант

Найкращі марки несолоного соєвого соусу

Серед марок несоленого соєвого соусу можна виділити Kikkoman Less Sodium Soy Sauce, San-J Tamari Lite Soy Sauce, Coconut Secret Coconut Aminos Sauce та ін Ці соуси мають більш м’який смак і менший вміст натрію.

Переваги несолоного соєвого соусу

В цілому соєвий соус з низьким вмістом солі відрізняється від звичайного соусу не тільки більш м’яким смаком, але й більш корисними властивостями для здоров’я. Тому якщо ви стежите за своїм здоров’ям або перебуваєте на дієті, можете спробувати замінити звичайний соєвий соус на більш корисний варіант з низьким вмістом солі.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *