Кури несушки здорові та щасливі – 10 ознак поведінки

0 комментариев

Кури несушки здорові та щасливі – 10 ознак поведінки

Знання того, що наші кури несушки здорові та щасливі, робить нас щасливими як власників. Але як зрозуміти, добре вони почуваються чи ні?

Дивимося 10 ключових способів визначити, що кури несушки здорові та щасливі у своєму повсякденному житті. І що вони поводяться так, як найзадоволеніші своїм життям несушки. Хто душить курей, дізнайтесь тут https://flexi.com.ua/?p=7807.

Як зрозуміти, що кури несушки здорові та щасливі

  1. Курочки видають задоволені звуки

Курчата, молодки та дорослі курочки використовують різні звуки для спілкування один з одним. Ці звуки є добрим показником того, що вони відчувають на даний момент.

Якщо задоволені кури несушки здорові й щасливі – вони видають ніжні кудкучі та воркуючі звуки, коли займаються своїми справами.

Коли курча або курочка засмучені або стривожені, їх звуки стають голоснішими і різкішими. А тихі і ніжніші, розслаблені звуки є ознакою спокою.

  1. Кури дуже активні на вільному вигулі

Будь-яка курка буде щаслива, коли пасеться і шкребе лапками у пошуках натуральної їжі, такої як комахи, черв’яки, пагони трави та насіння.

Коли несучкам дають місце для випасу та вільного вигулу, вони поводяться природно. На прогулянці демонструють нормальну поведінку, це ознака того, що кури задоволені вуличним променадом.

Якщо курочки не мають можливості вийти на вільний вигул? То їм стає нудно, вони засмучуються. Інстинктивно вони мають непереборне бажання бути вільними і робити те, що їм подобається.

  1. Курочки люблять засмагати

У теплий сонячний день вони насолоджуватимуться будь-яким сонячним теплом, особливо якщо ви живете в місці, де зими холодні та довгі.

Несушки найбільше щасливі, коли тепла погода! Хоча вони добре переносять холодну та вологу погоду, їм це не подобається.

Коли світить сонце, пернаті красуні максимально використовують час для прийняття сонячних ванн, поєднуючи його з відпочинком, спілкуванням та чищенням пір’я. Всі ці СПА процедури недоступні у холодну, вологу погоду.

  1. Курочки купаються в пилу

Зазвичай вони миються в пилу, коли сяє сонце, а грунт досить сухий, щоб добре відлущити та очистити їх тіла.

Купання в пилу, золі та піску – ознака того, що кури несушки здорові та щасливі. Так вони демонструють природну поведінку, хворі птахи не миються і не чистять пір’їни.

У ці моменти ми почуємо і задоволені звуки, що походять від дівчат, коли вони приймають зольно-пісочні пилові ванни.

  1. Трудівниці насолоджуються відпочинком

Кури люблять відпочивати у другій половині дня. Стають спокійними, хочуть посидіти і позасмагати, поспілкуватися та чепуряться.

У теплий день вони можуть навіть заплющити очі, щоб трохи подрімати в місці, де вони почуваються в безпеці.

Розслаблена та вальяжна курка – вірна ознака спокою, адже вона не відчуває загрози чи занепокоєння.

Кури несушки здорові та щасливі – 10 ознак поведінки

  1. Пернаті жінки чепуряться

Прикрашування – ще один приклад природної поведінки. Догляд за собою демонструє, що кури несушки здорові та щасливі.

Курам важливо почистити дзьобом пір’я, привести їх у форму і струсити сміття. Прикрашання починається, коли стадо розслабляється і відпочиває від випасу на вулиці. Особливо подобається їм чепуритися на сонечку!

  1. Кури несушки спілкуються

Кури – соціальні істоти, яким подобається бути разом невеликою групою протягом дня. Коли вони розслаблені та щасливі один з одним у суспільстві, вони будуть видавати задоволені звуки і навіть трохи чепуритися.

Напруженість усередині зграї може призвести до того, що птахи, що знаходяться нижче в ієрархії, стануть напруженими та нещасними. Зазвичай можна побачити, як вони утворюють невеликі соціальні групи у зграї. У деяких випадках окремі птахи просто воліють свою власну компанію.

  1. У несучок нормальна харчова поведінка

Нормальна харчова поведінка – ще одна хороша ознака того, що курка щаслива та здорова. Нерідко хворі чи нещасні курки відмовляються від їжі.

Ох як курочки люблять поїсти! Присвячують більшість свого дня пошуку смачних шматочків їжі, коли вони дряпають землю і щипають травинки.

  1. Нормальна поведінка при кладці

Нормальний режим яйцекладки – ще одна ознака того, що кури несушки здорові та щасливі. Сформувався гарний розпорядок дня, і курочка почувається комфортно, лежачи у гнізді.

Коли несушка відчуває стрес або чимось незадоволена, вона може перестати відкладати яйця на деякий час, поки все не владнається само собою.

Не завжди легко визначити, чи є проблема з нервами у дівчат. Адже перерва в яйцекладці може бути через спеку влітку, коли курка стає старшою, проходить линяння або погода погана.

  1. Курочки з радістю спілкуються з вами

Більшості з них подобається бути поруч із господарями та спілкуватися з людьми. Не треба думати, що вони нерозумні істоти, які просто зайняті самі собою.

Щаслива курочка підбіжить близько, коли побачить вас. Також видаватиме м’які, задоволені звуки, коли ви поряд. Начебто розповідає свої останні новини.

Звичайно, всі птахи різні, тому деякі будуть товариськішими, ніж інші. Але час, проведений з курячим сімейством, дійсно може допомогти їм ставати все більш і більш щасливими та розслабленими у вашій компанії.

А ваші кури несушки здорові та щасливі? Поділіться у коментарях своїми емоціями.

Якщо є можливість, розгляньте вміст курей на глибокій підстилці (тирса+бактерії): у курнику сухо, взимку тепло, ніякого запаху, мух та прибирання раз на 3 роки!

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *