Як прибрати ущільнення після уколів на сідницях

0 комментариев

Як прибрати ущільнення після уколів на сідницях

Відразу після ін’єкції завжди відчувається біль, але він незабаром має зникнути. Хоча після уколу можуть з’явитися набряк і невеликі синці, вони зазвичай проходять протягом дня або близько того. Що робити, якщо дуже сильно болить місце після уколу на сідниці читайте у цій статті https://led-style.com.ua/?p=49224.

Після уколу в сідницю з’явилося ущільнення

Ущільнення як шишки може бути викликано кількома причинами. Важливо з’ясувати, чи це наслідком інфекції або просто пухлиною через роздратування тканин в результаті ін’єкції, або того й іншого.

Іноді в результаті уколу виникає невелика гематома (грудка крові).

Зазвичай ущільнення саме проходить через кілька днів після уколу.

Якщо місце ін’єкції стає червоним, незвичайно теплим і навіть гарячим на дотик, сильно опухає або з нього випливає гній, в цілому відчуваються симптоми інфекції, такі як лихоманка, втома, запаморочення, прискорене серцебиття – проблема може виявитися серйозною.

Якщо ви почуваєтеся погано, у вас жар, ущільнення настільки виражене чи болісно, що ви не можете натиснути на нього, взагалі не можете сидіти, вам необхідно звернутися за кваліфікованою медичною допомогою.

У разі подібних симптомів годі було робити самостійних спроб виправити ситуацію. Зверніться до лікаря, щоб він оглянув вас чи направив на обстеження.

Якщо нічого з перерахованого не відчувається, для полегшення дискомфорту можна вдатися до домашніх засобів.

Чим лікувати ущільнення після уколів на сідницях

Зазвичай підійде теплий компрес, легке розтирання або ігнорування.

Теплий вологий компрес це перше, що ви повинні спробувати. Він здатний принести більше полегшення, ніж будь-що ще.

Найпростіший спосіб – взяти губку для миття посуду або невеликий рушник, ретельно намочити, але не настільки, щоб воно стало мокрим, і покласти на короткий час в мікрохвильову піч, поки тканина не стане дуже теплою (не занадто гарячою).

Прикладіть теплий вологий компрес безпосередньо до ураженої ділянки, потім накрийте компрес парою шарів сухого рушника (просто сухий рушник, складений навпіл) і залиште на 15 хвилин або поки компрес не охолоне. Сухий рушник поверх вологого компресу довше збереже тепло і не дасть намокнути таким речам, як ковдра, постільна білизна або поверхня дивана.

Компрес служить декільком цілям. По-перше, він має забезпечити негайне полегшення дискомфорту. Крім того, це збільшить приплив крові до ураженої ділянки, що допоможе зменшити набряк. Якщо у вас все ж таки є невелика інфекція, збільшення кровотоку означатиме, що більше природних борців з інфекціями в організмі (ваші лейкоцити) дістанеться до ураженої ділянки, щоб тіло могло швидше і ефективніше вилікуватися.

Можна допомогти шишці опуститися, масажуючи область уколу, щоб забезпечити вихід усередину введеної рідини. Ущільнення має розсмоктатися набагато швидше.

Після уколу болить сідниця і є ущільнення. Поради щодо запобігання болю в сідницях після ін’єкції

Існує кілька тактичних прийомів, які можна використовувати для зняття болю у сідницях.

Найкращий спосіб запобігти болю в сідницях після уколу – не посилювати його.

Насамперед, припиніть робити речі, які посилюють ситуацію: зазвичай це пов’язано з частим перебуванням на ногах або сидінням на місці ін’єкції.

Пакети з льодом у перші 1-2 дні після уколу допомагають при запаленні. Тиленол, ібупрофен або аналогічні знеболювальні безрецептурні можуть допомогти полегшити біль.

Це все за умови, що ін’єкція була правильними ліками, які грамотно призначив медичний працівник.

Крім того, ви повинні бути впевнені, що у вас немає алергії на ліки.

Загалом уколи в сідничну ділянку завжди викликають хворобливі відчуття протягом деякого часу.

Як прибрати ущільнення після уколів на сідницях

Ущільнення та біль у сідниці через два тижні після уколу

Через 2-4 дні після ін’єкції поява деякого болю та ущільнень вважаються «нормальним», але хвороблива шишка в сідницях через два тижні після уколу вже не нормально. Швидше за все, хворобливе ущільнення – це гематома, вдруге інфікована якимись бактеріями, або ущільнення – це абсцес, наповнений гноєм.

Можливо, лікар повинен просканувати пухлину за допомогою ультразвукового апарату. Якщо сканування показує кістозну структуру ущільнення, це абсцес. Якщо шишка має вигляд неправильної, потужної структури, це гематома. Якщо шишка невелика, є сенс почекати та поспостерігати, як організм її розсмоктує. Але якщо грудка занадто велика, або у пацієнта піднімається температура, лікар повинен зробити 5-міліметровий розріз на шкірі в центрі кісти або гематоми за допомогою скальпеля і видалити через нього грудку, тому що без розтину та видалення він може спричинити небезпечне для життя зараження крові.

Що не можна робити з ущільненням після уколу в сідницю

Аномальний набряк, який здається м’яким, кашкоподібним і болючим, може указувати на абсцес, що розвивається. Абсцес – це скупчення гною, відокремлене стінами. Він часто буває теплим на дотик і може супроводжуватись збільшенням прилеглих лімфатичних вузлів.

Абсцеси в жодному разі не можна здавлювати. Якщо абсцес не дренований належним чином і прорветься під шкірою, інфекція може поширитися через кровотік і спричинити потенційно небезпечну для життя інфекцію крові, відому як сепсис.

Хоча невеликий дренаж після ін’єкції може бути нормальним явищем (викликаним витіканням ліків зі сліду голки), слід негайно перевіряти будь-які знебарвлені або ненормальні виділення.

Якщо шишка невелика і ви не впевнені, що це абсцес, візьміть ручку і намалюйте коло вздовж кордону. Якщо ущільнення починає розширюватися за кордон або не проходить через кілька годин, викличте лікаря, щоб зробити огляд якнайшвидше.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *